15 Νοε 2009

Ενδιαφέρουσα ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης με θέμα "Νέοι-Μάθηση & Διαδίκτυο"

Δευτέρα 4 Δεκ. 2009
στις "Αποθήκες Καμπά"

Προς γονείς & κηδεμόνες του Σχολείου μας

Την πραγματοποίηση δύο έκτακτων γενικών συνελεύσεων προκειμένου να ενημερωθείτε για μια σειρά θεμάτων όπως και να συζητηθούν, αξιολογηθούν και αναδειχθούν ζητήματα που συνδέονται με την λειτουργία του Σχολείου μας αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου για τις εξής ημέρες:
την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6.30 μ.μ. για τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στις τάξεις Α!, Β! & Γ!
& τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 6.30 μ.μ. για τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στις τάξεις Δ!, Ε! & ΣΤ!
Είναι αυτονόητο πως η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν όλους μας και αποβλέπουν
• στην αξιολόγηση της λειτουργίας του Σχολείου μας από τον Σεπτέμβριο ως και σήμερα
• στην συζήτηση προτάσεων που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης (η σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος είναι αυτονόητη δεδομένου ότι εφέτος αντιμετωπίζουμε τον ιό της νέας γρίπης) καθώς και της ασφάλειας των παιδιών μας στις ώρες φοίτησής τους στο Σχολείο.

Φίλοι γονείς,με αφορμή την επικοινωνία μας αυτή, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Υπάρχουν γονείς ή και συγγενείς που φέρνουν ή και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το Σχολείο επιλέγοντας να μπαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στην οδό Ανατολής και να σταθμεύουν μπροστά στην εξώπορτα του Σχολείου μας.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά με πολλούς κινδύνους. Πως είναι δυνατόν σε ένα χώρο που κινούνται παιδιά 7 και 8 ετών με απρόβλεπτες πολλές φορές κινήσεις, να διέρχονται αυτοκίνητα γονέων ή κηδεμόνων μόνο και μόνο για να αποφύγουν περπάτημα 40-50 μέτρων….;
Πριν μία εβδομάδα, παρολίγο να έχουμε ατύχημα με θύμα παιδί της Γ! τάξης όταν κάποιος ασυνείδητος για να προλάβει το κλείσιμο του μικρού δρόμου από αντιθέτως διερχόμενο αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα, χτυπώντας ευτυχώς ελαφρά το μαθητή. Παρακαλούμε ιδιαίτερα να συναισθανθούμε την ευθύνη μας στο ζήτημα αυτό και να εγκαταλείψουμε συμπεριφορές που εκτός των άλλων επιδεικνύουν εγωϊσμό και αδιαφορία.

Η ασφάλεια των παιδιών μας, όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, είναι υπεράνω όλων και οποιαδήποτε συμπεριφορά την θέτει σε κίνδυνο είναι εγκληματική και ασυγχώρητη.

Τέλος, κάνουμε έκκληση προς οποιονδήποτε έχει ελεύθερο χρόνο στις ώρες 12.20 ως και 1.30 το μεσημέρι και επιθυμεί να συμβάλει εθελοντικά στην επιτήρηση της εξόδου των μαθητών από το Σχολείο μας ως και το απέναντι πεζοδρόμιο της Ελαιώνων για διάστημα 10 ημερών, ο καθένας, να το δηλώσει σε κάποιο από τα μέλη του Συλλόγου. Θα πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά προς τα παιδιά μας που θα συμβάλλει στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του Σχολείου μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
και με την …ελπίδα ότι θα μπορέσουμε
να συναντηθούμε στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις μας


Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Γονέων