25 Δεκ 2008

Ο Άγιος Βασίλης στο Σχολείο μας!


Μέλη του Συλλόγου Γονέων .... υποδέχονται τον Άγιο Βασίλη στην είσοδο του Σχολείου μας! Λίγα λεπτά μετά, ο αγαπημένος των παιδιών επισκέφθηκε και τις 13 τάξεις και μοίρασε συμβολικά δώρα. Οι μαθητές τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, επιφωνήματα και βέβαια με τα παραδοσιακά κάλαντα... Ο Αγιος Βασίλης χάρισε σε κάθε τάξη από ένα ρολόϊ, φωτογραφήθηκε μαζί τους και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να σηματοδοτήσει πρόοδο και επιτυχία στις επιδόσεις τους. Ζήτησε να προσέχουν την υγεία τους και του χρόνου να του αφηγηθούν τις επιτυχίες που θα έχουν στην διάρκεια του 2009.
Χρόνια Πολλά!

Το προγραμματικό πλαίσιο δράσης του Συλλόγου ως και τον Απρίλιο 2009

Φίλοι Γονείς
Χρόνια Πολλά,


Από τις 9 Νοεμβρίου 2008, ο Σύλλογος διαθέτει νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η διάρκεια θητείας του είναι διετής και η φυσιογνωμία του χαρακτηρίζεται από θετική σμίξη «παλαιών» και «νέων» στις δράσεις του Συλλόγου.
Οι προγραμματικοί στόχοι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου παραμένουν ταυτόσημοι με εκείνους του προηγούμενου. Διαρκής, συνεπής προσπάθεια για καλή και ουσιαστική παιδεία στα παιδιά μας, για ασφαλείς και ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης τους στο Σχολείο, για συνεχή υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δασκάλων των παιδιών μας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έχει τη διάθεση και τη θέληση να αγωνιστεί προς αυτές τις κατευθύνσεις. Θα το κάνει με συνέπεια και μεθοδικότητα, με συγκροτημένο και προσδιορισμένο προγραμματισμό, με πνεύμα συναντίληψης και μετριοπάθειας αλλά και με χαρακτήρα αγωνιστικότητας όποτε αυτό απαιτηθεί.

Φίλοι Γονείς,

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μας ενώνει όλους η αγάπη για τα παιδιά μας. Μας συνδέει η λαχτάρα να τα βλέπουμε να εξελίσσονται με υγεία, να αποκτούν γνώσεις και βάσεις για την παραπέρα εξέλιξή τους, βα διακρίνονται από αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις τους και να διαμορφώνουν χαρακτήρα που θα τα διευκολύνει να ενσωματωθούν αργότερα στην απαιτητική κοινωνία των ενηλίκων.
Να μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μας είναι ο συνδετικός μας κρίκος. Κι αυτόν θα πρέπει να μετατρέψουμε σε δύναμη δημιουργίας και αφετηρία παραγωγικής διαδικασίας. Προς όφελος των παιδιών μας και μόνον.

Θα καταφέρουμε πολλά αν συνθέσουμε τις δυνάμεις μας στα πλαίσια λειτουργίας του Συλλόγου μας. Κυρίως, αν κρατήσουμε τις δυνάμεις μας ενεργές, «ζωντανές», «ανήσυχες» και προπαντός, αν τις «απομακρύνουμε» από την «φιλοσοφία του καναπέ…»

Διαθέστε το λιγοστό χρόνο που απαιτεί αυτή η έγνοια και προσπαθήστε να ανταποκρίνεστε στις προσκλήσεις και στις δράσεις του Συλλόγου. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και η ικανοποίηση σε όλους ανεξαιρέτως.

Διατηρούμε την ελπίδα ότι θα είμαστε μαζί,
γιατί ΜΑΖΙ θα πετύχουμε ΠΟΛΛΑ
προς χάριν και μόνον του Σχολείου και των παιδιών μας.

Ο προγραμματισμός του Συλλόγου
μέχρι και τον Απρίλιο του 2009

1. Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων θα συνοδεύσουν τον Άγιο Βασίλη στις τάξεις των μαθητών του Σχολείου μας. Θα πει τα κάλαντα και θα μεταφέρει εκ μέρους όλων των γονέων και κηδεμόνων τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

2. Θα εκδώσουμε ως και 20 Ιανουαρίου «Ημερολόγιο 2009» με φωτογραφική ανάδειξη κάθε τάξης χωριστά. Το ημερολόγιο θα διατίθεται αντί 10 ευρώ το ένα. Την όλη παραγωγική διαδικασία (φωτογράφιση τάξεων, εκτύπωση, κ.τ.λ.) θα την επιμεληθούν τα μέλη του Δ.Σ. και γονείς μαθητών του Σχολείου μας.

3. Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος θα προσφέρει 14 βασιλόπιτες σε όλες τις τάξεις του Σχολείου μας. Στους «τυχερούς» του νομίσματος θα δοθεί από το Σύλλογο ως δώρο ένα βιβλίο.

4. Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο Αποκριάτικο πάρτι του Σχολείου μας. Λεπτομέρειες εντός του Ιανουαρίου.

5. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2009 θα γίνει διήμερη εκδρομή γονέων και παιδιών σε Καλαμπάκα- Μετέωρα και Λίμνη Πλαστήρα. Λεπτομέρειες εντός του Ιανουαρίου.

6. Από τον Ιανουάριο και ως τη λήξη της σχολικής περιόδου, ο Σύλλογος θα διοργανώνει κάθε μήνα και μία εκδήλωση με ειδικό θεματικό χαρακτήρα. (παιδιατρική, παιδαγωγική (παιδική επιθετικότητα και βία, μαθησιακές δυσκολίες, κ.α.) και παιδοψυχολογία. Ομιλητές-εισηγητές θα είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες. Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται και ημερίδα με τον Συνήγορο του Παιδιού.

7. Μέχρι και το Πάσχα θα διοργανωθούν τρεις εκδηλώσεις στις οποίες θα μιλήσουν στα παιδιά ένας καταξιωμένος για το έργο του μουσικοσυνθέτης, ένας δημοφιλής καλλιτέχνης και ένας αθλητής που διαπρέπει με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

8. Θα οργανωθούν για όσους γονείς το επιθυμούν και εντελώς δωρεάν ταχύρυθμα τμήματα μάθησης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και φωτογραφίας.

9. Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου θα αναγγελθεί για τους μαθητές του Σχολείου μας διαγωνισμός ζωγραφικής και θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή εικαστικών οι 6 καλύτερες εργασίες ζωγραφικής.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα & ο νέος χρόνος
να είναι ευτυχισμένος για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών της 9ης Νοεμβρίου 2008 –στις οποίες προσήλθαν και ψήφισαν 79 μέλη εκπροσωπούντες 144 μαθητές του Σχολείου- συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη έκτακτη συνεδρίασή του, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος
Ανδρέας Π. Χατζηνικολάου
Αντιπρόεδρος
Άρης Παπαδόπουλος
Γεν. Γραμματέας
Βίκυ Παπαστεφάνου
Αναπλ. Γεν. Γραμματέα
Ελένη Σπυριδωνίδου
Ταμίας
Έφη Τζίκα
Έφορος Εκδηλώσεων
Ντίνα Στύλιου
Μέλος
Διονυσία Παπασπυροπούλου

Αναπληρωματικά Μέλη
Δήμητρα Μπουντούρη-Μαντά & Βασίλειος Μεταξάς

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στους υπερκείμενους φορείς
& τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής

Εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Σχολική Επιτροπή Δήμου Παλλήνης:
Ειρήνη Κουνενάκη

Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Παλλήνης:
Ειρήνη Κουνενάκη & Δημήτριος Ζιώγας

Εξελεγκτική Επιτροπή
Νικήτας Νικηταράς & Γεώργιος Αποστολίδης

Η θητεία του Δ.Σ. & των εκπροσώπων στους υπερκείμενους φορείς λήγει τον Νοέμβριο 2010

Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών 9ης Νοεμβρίου 2008

Εψήφισαν: 79 εκπροσωπούντες 144 μαθητές
Έγκυρα: 76


Έλαβαν:

Για την ανάδειξη του 7μελούς Δ.Σ.

1. Μεταξάς Βασίλειος 10
2. Μπουντούρη-Μαντά Δήμητρα 14
3. Παπαδόπουλος Άρης 23
4. Παπασπυροπούλου Διονυσία 15
5. Παπαστεφάνου Βίκυ 36
6. Σπυριδωνίδου Ελένη 24
7. Στύλιου-Μητσιάρα Κων/να 27
8. Τζίκα Έφη 17
9. Χατζηνικολάου Ανδρέας 72

Εκλέγονται για το Δ.Σ. σύμφωνα με την σειρά κατάταξης εκλογής:

1. Χατζηνικολάου Ανδρέας 72
2. Παπαστεφάνου Βίκυ 36
3. Στύλιου-Μητσιάρα Κων/να 27
4. Σπυριδωνίδου Ελένη 24
5. Παπαδόπουλος Άρης 23
6. Τζίκα Έφη 17
7. Παπασπυροπούλου Διονυσία 15
Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ.
1. Μπουντούρη-Μαντά Δήμητρα 14
2. Μεταξάς Βασίλειος 10

Για την εκπροσώπηση του Συλλόγου στην Σχολική Επιτροπή Δήμου Παλλήνης
1. Κουνενάκη Ειρήνη 76

Για την εκπροσώπηση του Συλλόγου στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Παλλήνης, εξελέγησαν:
Κουνενάκη Ειρήνη 76 & Ζιώγας Δημήτριος 26

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, εξελέγησαν:
1. Νικηταράς Νικήτας 76 2. Αποστολίδης Γεώργιος 76

Η Εφορευτική Επιτροπή ανάδειξης των αποτελεσμάτων
Τερζίδης Σωτήρης- Κώτης Εμμανουήλ & Κολοβού Παναγιώτα

Παλλήνη, 9 Νοεμβρίου 2008