16 Σεπ 2008

Ζητούνται δύο σχολικοί τροχονόμοι για το σχολείο μας

Αν κάποιος γονιός έχει ελεύθερο χρόνο ή γνωρίζει στο φιλικό ή συγγενικό του περιβάλλον κάποιο-κάποια που να μπορεί με το συμβολικό ποσόν των περίπου 140 ευρώ το μήνα(....καθαρά!) να προσφέρει υπηρεσίες σχολικού τροχονόμου για λίγη ώρα την ημέρα, παράκληση, να επικοινωνήσει με το Σχολείο μας στον αριθμό τηλεφώνου 210.66.66.287.
Δυστυχώς, τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας δεν έχουν προνοήσει ούτε γι αυτή την ζωτική ανάγκη, η οποία συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια των παιδιών μας, με αποτέλεσμα το βάρος κι αυτής της ευθύνης να "ανήκει" στο Σχολείο και τους γονείς!
Μην αμελήσετε να ρωτήσετε, να αναζητήσετε, να συμβάλλετε στην επίλυση του προβλήματος.

Διάβημα του Συλλόγου για τα κενά των Δασκάλων στο Σχολείο μας

Προς αξιότιμους
Δ/ντή δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο
Προϊσταμένη 3ου Γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής
κ. Αθηνά Ριζοπούλου
Κλεισθένους 100, 15344, Γέρακας


Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε της άμεσης επίλυσης των παρακάτω επειγόντων ζητημάτων που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας και δυσχεραίνουν τις συνθήκες φοίτησης των μαθητών του.
Συγκεκριμένα:
Στην Γ! –τρίτη- τάξη του Σχολείου μας οι εγγεγραμμένοι μαθητές ανέρχονται στους 54 και συγκροτούν δύο τμήματα αντί των τριών, όπως σαφώς ορίζεται και επιβάλλεται από τις σχετικές διατάξεις του οικείου Νόμου.
Οι εγγεγραμμένοι μαθητές στο Ολοήμερο Σχολείο ανέρχονται στους 116 και την ευθύνη τους διαχειρίζονται δύο εκπαιδευτικοί αντί τριών όπως σαφώς ορίζεται και επιβάλλεται από τις σχετικές διατάξεις του οικείου Νόμου.
Δοθείσης ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε ότι το Σχολείο μας αναμένει τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων προκειμένου να λειτουργήσει με τον προσήκοντα τρόπο που ορίζεται και επιβάλλεται από τις διατάξεις θέσπισης περί Ολοήμερου Σχολείου.

Ελπίζαμε ότι με την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου προβλήματα αυτού του χαρακτήρα δεν θα αναδεικνύονταν στο Σχολείο μας.
Προσδοκούσαμε ότι οι σχετικές διαβεβαιώσεις του κ. υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων περί «πληρότητας και ετοιμότητας» θα αφορούσαν και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και δεν θα ήταν «γράμμα» κενού περιεχομένου.

Επειδή όπως και εσάς, μας ενδιαφέρει η ποιότητα και η πληρότητα των απαιτούμενων για την καλή λειτουργία του Σχολείου προϋποθέσεων, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε και εντός των αμέσως προσεχών ημερών δώσετε λύσεις στα εν λόγω προβλήματα, σύμφωνα με την υποχρέωση ευθύνης σας περί εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων δικαιοδοσίας σας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης