22 Οκτ 2008

ΟΧΙ στην κυκλοφοριακή εκτόνωση της Ελαιώνων στον πεζόδρομο του Σχολείου μας

Ο Δήμος Παλλήνης διένειμε έγγραφό του υπό τον τίτλο «Ανάπλαση οδού Ελαιώνων» ενημερώνοντας τους δημότες κατοίκους της οδού Ελαιώνων, ότι «η τεχνική υπηρεσία εκπόνησε μελέτη την οποία σας κοινοποιούμε προκειμένου να λάβετε γνώση και να μας εκφράσετε τις απόψεις σας».
Στην συγκεκριμένη «μελέτη» εμφανίζεται η οδός Ελαιώνων να μονοδρομείται με άνοδο προς το Ντράφι από το σημείο που τέμνεται με την οδό Παλλάδος Αθηνάς ως το σημείο της Ελαιώνων που συνδέεται με την οδό Σπετσών.
Στο σχετικό διάγραμμα που διανεμήθηκε εμφανίζεται η οδός Ανατολής που είναι «πεζόδρομος» και διέρχεται μπροστά από το Σχολείο μας να συστήνεται με το σχετικό βελάκι ως κυκλοφοριακή διέξοδος της Ελαιώνων!!!
Δηλαδή με απλά λόγια: ο δρόμος που κατακλύζεται κάθε πρωί και μεσημέρι από τους περίπου 250 μαθητές του Σχολείου μας θα είναι παράλληλα και δρόμος κυκλοφορίας αυτοκινήτων με έξοδο προς την Λ.Μαραθώνος!!!

Επειδή μια τέτοια πρόταση
• δεν μπορεί υλοποιηθεί αφού ουσιαστικά στρέφεται κατά της ασφάλειας των παιδιών μας
• δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στην κυκλοφοριακή μελέτη που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο,

Σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποτραπεί η λανθασμένη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των παιδιών μας πρόταση του Δήμου Παλλήνης.
Ζητάμε κατηγορηματική διαβεβαίωση του Δήμου Παλλήνης ότι θα αναθεωρήσει την πρότασή του και απαιτούμε διόρθωση της προτεινόμενης κυκλοφοριακής ρύθμισης με αφαίρεση του βέλους που υποδεικνύει την Ανατολής ως κυκλοφοριακή διέξοδο της Ελαιώνων.
Ευελπιστούμε ότι του θέματος θα επιληφθεί προσωπικά ο κ. Δήμαρχος Παλλήνης και με την ευαισθησία του εκπαιδευτικού δεν θα επιτρέψει την ανάδειξη ενός προβλήματος μείζονος σημασίας για την ασφάλεια των παιδιών μας.
Με την ευκαιρία: παρακαλούμε όλους ανεξαιρέτως τους γονείς να μην διέρχονται την οδό Ανατολής με τα αυτοκίνητά τους για να αποβιβάσουν ή επιβιβάσουν τα παιδιά τους γιατί είναι πεζόδρομος. Όσοι το πράττουν, συμβάλλουν έστω χωρίς πρόθεση, στην αύξηση πιθανοτήτων να προκληθεί ατύχημα στους διερχόμενους μαθητές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο