17 Ιαν 2009

Προσλαμβάνουμε τραπεζοκόμο για την καθημερινή σίτιση των παιδιών μας στο Ολοήμερο Σχολείο

Στα πλαίσια συνεισφοράς του Συλλόγου Γονέων στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας και της επιλογής του να παρέχει διαρκή υποστήριξη προς κάθε κατεύθυνση που σχετίζεται με τις συνθήκες αλλά και προϋποθέσεις διαβίωσης των παιδιών μας, στο χρόνο που αυτά ζουν στο χώρο του Σχολείου, αποφασίσαμε στην συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου 2009 την πρόσληψη τραπεζοκόμου για τις ανάγκες του Ολοήμερου.

Συγκεκριμένα:

Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα την ώρα που τα παιδιά πρέπει να γευματίσουν στην τραπεζαρία του Σχολείου. Οι δύο δάσκαλοι που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του Ολοήμερου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αποτελεσματικής επίβλεψης και επιτήρησης γιατί ο αριθμός των μαθητών από το σύνολο των τάξεων είναι ιδιαίτερα μεγάλος. (ξεπερνάει σε καθημερινή βάση τους 90) Άρα, όταν ο ένας εκπαιδευτικός εξυπηρετεί τον αριθμό των παιδιών που προσέρχονται στην τραπεζαρία για να γευματίσουν ο άλλος πρέπει να επιβλέπει μία και δύο αίθουσες παιδιών μέχρι να έρθει η σειρά τους να γευματίσουν. Παράλληλα, ο δάσκαλος που επιβλέπει τους μαθητές στην τραπεζαρία θα πρέπει να χειρίζεται τον φούρνο μικροκυμάτων για το ζέσταμα των γευμάτων –ενέργεια που δεν ανταποκρίνεται προς τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του- με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία μικρή αναστάτωση αλλά και σοβαρή καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των παιδιών. Αποφασίσαμε, λοιπόν, όπως την συνολική ευθύνη διαχείρισης της τραπεζαρίας την αναθέσουμε σε μία τραπεζοκόμο, η οποία όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να αμείβεται για τις υπηρεσίες της. Θα απασχολείται καθημερινά για διάστημα δύο ωρών στο Σχολείο και τα καθήκοντα των υποχρεώσεών της θα είναι:

Η διατήρηση της καθαριότητας στο χώρο που θα γευματίζουν τα παιδιά προ και μετά την σίτιση.
Το ζέσταμα των γευμάτων στον φούρνο μικροκυμάτων και η επιτήρηση των παιδιών στο χρόνο που αυτά θα γευματίζουν.
Η διακριτική υποστήριξη των παιδιών να ολοκληρώνουν το γεύμα τους. (παρατηρείται το συχνό φαινόμενο, αρκετά παιδιά να επιστρέφουν στο σπίτι την μεγαλύτερη ποσότητα του γεύματός τους)

Ο Σύλλογος, θα φροντίσει –με δικές του δαπάνες- να προμηθεύσει την τραπεζοκόμο με άσπρη εργασιακή στολή, με χάρτινα τραπεζομάντιλα που θα επιστρώνονται στην τραπεζαρία, με χαρτοπετσέτες και σαπούνια για την καθαριότητα των παιδιών και βέβαια θα ασκεί διακριτική επίβλεψη για την καλή και υπεύθυνη ανταπόκριση της τραπεζοκόμου προς τις εργασιακές ευθύνες της.

Για την άμεση πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας μας, καλούμε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά στο Ολοήμερο Σχολείο να συνεισφέρουν για τους 4,50 μήνες που υπολείπονται ως και την λήξη της σχολικής περιόδου (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος-Μάίος και ένα δεκαήμερο του Ιουνίου) το συνολικό ποσόν των 20 ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα παιδί. (δηλαδή πέντε ευρώ το μήνα), Αν, κάποιος γονιός έχει δύο παιδιά στο Ολοήμερο Σχολείο, θα καταβάλλει 40 ευρώ για όλο το διάστημα των 4,50 μηνών. Τα χρήματα θα πρέπει να συγκεντρωθούν οπωσδήποτε ως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου ούτως ώστε η τραπεζοκόμος να αναλάβει τις εργασιακές ευθύνες της, την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009.

Ο τρόπος καταβολής του αναλογούντος σε κάθε γονέα ποσού, θα γίνει γνωστός στα παιδιά του Ολοήμερου Σχολείου.

Τα χρήματα θα παραληφθούν από την ταμία του Συλλόγου κ. Έφη Τζήκα, η οποία κατ΄εντολή του Δ.Σ., θα διαχειρίζεται την συγκεκριμένη ευθύνη, τηρώντας τις σχετικές υποχρεώσεις. (ενημέρωση βιβλίου οικονομικής κίνησης, έκδοση αποδείξεων, κ.τ.λ.)