6 Οκτ 2008

Το υπηρεσιακό χρέος του κ. Σωτηρόπουλου και το δικό μας ηθικό χρέος έναντι των παιδιών μας

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας, στις 18 Σεπτεμβρίου τ.έ., προς τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Π. Σωτηρόπουλο -στην διοικητική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το σύνολο της σχολικής κοινότητας της πόλης μας- αναδείκνυε τρέχοντα προβλήματα που επηρεάζουν σοβαρά την λειτουργία του Σχολείου μας και υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και αγωγής.
Συγκεκριμένα:
  1. Έλλειψη τρίτου δασκάλου και δασκάλων ειδικότητας στα τμήματα των περίπου 80 μαθητών του Ολοήμερου Σχολείου.
  2. Λειτουργία υπεράριθμης Τάξης. (Γ! τάξη με 54 μαθητές)

Ευθύς ως ελήφθη από τον κ. Π. Σωτηρόπουλο η επιστολή, επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και του επέστησε την ευθύνη έναντι των συγκεκριμένων δυσλειτουργιών, ζητώντας να εφαρμοστεί ο Νόμος και τίποτε περισσότερο.

Ο κ. Π. Σωτηρόπουλος διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα θα έπιλυθούν "εντός των ημερών" και το Σχολείο θα μπορέσει να λειτουργήσει με καλύτερες προϋποθέσεις. Συνέστησε "να μην ανησυχούν οι γονείς" γιατί "πολύ σύντομα θα καλυφθούν τα κενά με την τέταρτη αποστολή αναπληρωτών δασκάλων που περιμένει από το υπουργείο..."

Λίγες ημέρες μετά, το Δ.Σ. του Συλλόγου πληροφορείται έκπληκτο ότι για το σύνολο των κενών θέσεων στα Σχολεία της περιοχής μας ήρθαν μόλις .... εννέα εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες που έχουν και τα σοβαρότερα προβλήματα....

Συνειδητοποιήσαμε ότι το Σχολείο μας θα είναι εκτός "επιλογής", αντιληφθήκαμε ότι παγιδευτήκαμε στις ωραιόπλαστες ανέξοδες διαβεβαιώσεις του Διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Π. Σωτηρόπουλου και ερμηνεύσαμε την εν γένει συμπεριφορά του απέναντί μας ως άσκηση παραπλάνησης και υποτίμησής μας.

Λοιπόν, ενημερώνουμε τον κ. Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι αν το δικό του υπηρεσιακό χρέος έναντι των νόμων και των σχετικών διατάξεων να εφαρμόσει τα σαφώς και ρητώς προβλεπόμενα στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης δεν μπορεί ο ίδιος ως καλός και ενάρετος δημόσιος λειτουργός να το διεκπεραιώσει, έμείς θα τον βοηθήσουμε καταφεύγοντας σε όλους τους νόμιμους τρόπους συμπεριλαμβανομένης και της Δικαιοσύνης για παρεμπόδιση της προβλεπόμενης προς τα παιδιά μας εκπαίδευσης.

Νοιώθουμε το δικό μας αντικειμενικό και ηθικό χρέος έναντι των παιδιών μας για καλή και ουσιαστική εκπαίδευση να υπαγορεύει την εγρήγορσή μας και δεν πρόκειται να αναστείλουμε την προσπάθειά μας μέχρι την ημέρα που θα δούμε το Σχολείο μας να λειτουργεί ,απλά με έναν παραδεκτό τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο