14 Οκτ 2008

Επισκεφθήκαμε την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & διεκδικήσαμε την άμεση τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στο Σχολείο μας

Οι δύο έκτακτες συνελεύσεις του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας που έγιναν την Πέμπτη & Παρασκευή 9 & 10 Οκτωβρίου ήταν επιτυχείς από πλευράς προσέλευσης γονέων & Κηδεμόνων και αφορούσαν:
1. Την τριχοτόμηση της Γ! Τάξης λόγω του υπεράριθμου των μαθητών της και κατά συνέπεια την άμεση τοποθέτηση τρίτου δασκάλου
2. Την τοποθέτηση τρίτου εκπαιδευτικού στο Ολοήμερο Σχολείο δεδομένου ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών ανέρχεται στους 103 και την κάλυψη των πέντε θέσεων ειδικοτήτων στα προαιρετικά μαθήματα.
Και στις δύο συνελεύσεις υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, προηγήθηκε ενδελεχής ενημέρωση των γονέων από το Δ.Σ. του Συλλόγου, κατατέθηκαν απόψεις με τις οποίες αναδείχθηκε η σοβαρότητα των εκκρεμοτήτων στο Σχολείο μας αλλά και το επείγον επίλυσής τους και η κατάληξη μορφοποιήθηκε στην εξής απόφαση:
Συγκέντρωση γονέων & Κηδεμόνων το πρωί της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου στο χώρο μπροστά από το Σχολείο και μαζική μετάβαση στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Κλεισθένους 100 στο Γέρακα) προκειμένου να συναντηθούμε με τον διευθυντή κ. Σωτηρόπουλο και την προϊσταμένη του 3ου Γραφείου κ. Ριζοπούλου.
Η προσέλευση ήταν αθρόα –περίπου 40 γονείς και κηδεμόνες- και στην συνάντηση μας με τα δύο στελέχη της διεύθυνσης κατατέθηκαν οι προτάσεις και τα αιτήματά μας.
Σε απάντηση αυτών ο κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε εις επήκοον όλων, τα ακόλουθα:
• Υιοθετούμε τα αιτήματά σας, είναι και νόμιμα και λογικά, συνηγορούμε αλλά αδυνατούμε να τα υλοποιήσουμε αυτή τη στιγμή που ομιλούμε. Τις έγγραφες προτάσεις σας θα τις διαβιβάσουμε αύριο πρωί στο υπουργείο Παιδείας και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά στο Σχολείο σας. Στην συζήτηση παρενέβη και η κ. Ριζοπούλου, η οποία δήλωσε –συμβουλευόμενη καταστάσεις της- ότι ήδη τοποθετείται γυμνάστρια στο Ολοήμερο Σχολείο για κάλυψη 12 ωρών και παράλληλα δάσκαλος με ειδικότητα στις νέες τεχνολογίες (πληροφορική) για να καλύψει αντίστοιχες ώρες. «Με τις τοποθετήσεις αυτές –μας δήλωσε- καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος των πέντε προβλεπόμενων θέσεων και ελπίζουμε να μπορέσουμε σύντομα να καλύψουμε και τις θέσεις των δύο εκπαιδευτικών, στο Ολοήμερο και στην Γ! Τάξη.»
Αποχωρήσαμε από την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας με την ελπίδα ότι η μαζική παρουσία μας αλλά και η αποφασιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας θα συμβάλλουν στην ταχύτερη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στο Σχολείο μας.
Συνεπίκουροι προς το διάβημά μας στην διεύθυνση της πρωτοβάθμιας, ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης κ. Αντώνης Ρεφούλιας, η Αντιπρόεδρος του ίδιου φορέα κ. Ειρήνη Κουνενάκη και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων κ. Οδυσσέας Ρομπάκης τους οποίους και ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση τους.